ßßß
1 pierś ( pojedyncza) kurczaka na osobęparmezansłodka papryka1 łyżka sosu sojowego150 ml wody2 łyżki koncentratu pomidorowego2 łyżki keczupu1/2 łyżeczki bazyliisól i pieprz do smakuolejwykałaczkiFilety z piersi kurczaka delikatnie rozbić, nadając im owalny kształt. Przygotować marynatę z 5 łyżek oleju, 1 łyżki sosu sojowego i 1/2 łyżeczki słodkiej papryki. Kurczaka marynować przez 30 min.( W międzyczasie możemy przygotować dodatki. )Po tym czasie każdy z filetów posypać warstwą startego na drobnej tarce parmezanu ( po 2-3 łyżki na filet ) i oprószyć czarnym pieprzem. Filety zrolować i spiąć wykałaczką, by się nie rozwinęły.W rondlu rozgrzać niedużą ilość oleju, po czym obsmażyć roladki ze wszystkich stron na złoto.Do 150 ml wody dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego i 2 łyżki keczupu oraz bazylię i ew. sól i pieprz do smaku.Roladki zalać sosem. Rondel przykryć pokrywką, po czym dusić roladki na małym ogniu przez 15-20 min. Sos można zaostrzyć pieprzem cayenne.