W tym przepisie dzięki pieczeniu kurczak jest miękki i soczysty, natomiast dzięki podsmażeniu w panierce, smacznie chrupiący. Regulując ilość ostrej papryki możemy przygotować danie łagodne bądź pikantne. Najlepiej smakuje podany z cząstkami cytryny lub limonki.10 kawałków kurczaka - użyłam górnej części udek (bez tzw "pałek")1 jajkosól, świeżo zmielony czarny pieprz, ostra paprykamąka pszennabułka tartaolej do smażeniaKurczaka myjemy dokładnie osuszamy. Panierujemy kolejno w mące pszennej, jajku z solą, pieprzem i papryką (do smaku) oraz bułce tartej. Tak przygotowanego kurczaka smażymy na niedużej ilości oleju z obu stron, aż będzie złoty.Następnie mięso przekładamy do wyłożonej folia aluminiową formy do pieczenia. Folię ( ułożoną błyszcząca strona w kierunku mięsa) zawijamy tak, by kurczak był dokładnie zawinięty.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180st. C przez 45-60 minut.Jeśli mięso nakłute w najgrubszym miejscu nie puszcza soku - jest gotowe.