Bardzo szybka w wykonaniu przystawka. Zainspirowałam się przepisem z książki The vodka cookbook autorstwa Johna Rose'a, niestety w przepisie nie znajdziecie wódki, bo przepis uległ pewnym zmianom;-)Składniki na naleśniki:2,5 szklanki mleka0,5 szklanki wody gazowanej3 jajka5 czubatych łyżek mąki1 łyżeczka olejuszczypta soli do smakudodatkowo:szczypiorekserek philadelphiaczerwona cebulawędzony łosośświeżo zmielony pieprzsok z 1 cytrynySkładniki na naleśniki miksujemy, jeżeli konsystencja będzie za gęsta dodajemy mleka, a jeśli za rzadka to mąki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki. Następnie każdego naleśnika smarujemy serkiem, nakładamy plastry wędzonego łososia, krążki cebuli czerwonej, porządnie skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Następnie naleśniki zwijamy w sakiewkę i związujemy szczypiorkiem ;-)Smacznego!O.