Wykonanie
Złociste, z chrupiącą skórką i mięciutkim wnętrzem. Błyskawiczne, do przygotowania kilkukrotnie szybciej, niż klasyczne racuchy jak babcine, bez
jajek . Przepis na podstawie bloga Co na obiad . Fajnie komponują się z
cukrem pudrem i
konfiturą malinową.

szklanka
mąkiszklanka
wody lub
mlekałyżka budyniuszczypta
proszku do pieczeniaopcjonalnie: łyżeczka
cukru z
waniliąolej do smażenia
cukier puder do posypania,
dżemNa patelni rozgrzać
olej. W miseczce wymieszać suche składniki, dodać
mleko lub
wodę, wymieszać. Na dobrze rozgrzany tłuszcz wylewać porcje ciasta (10 wielkości łyżki stołowej), smażyć z obu stron na złoty kolor. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniu papierowym. Posypać
cukrem pudrem. Smacznego!
