ßßß
Składniki:W zależności ile osób :) porcja na dwóch:ok. 2 piersi z kurczakaszklanka bulionu3 plastry ananasa z puszki (wg upodobań) + sok z tej puszki3 średnie marchwie (ja daję czasem więcej bo lubię warzywka)3 łyżki śmietany
Wykonanie:Kroję kurczaka (lub indyka jak kto woli) w kostki i wrzucam na patelnie. Najlepiej aby patelnia miała przykrywkę. Gdy mięso mi się podsmaża dorzucam marchew pokrojoną w talarki. Doprawiam solą i pieprzem oraz trochę curry. Następnie dodaję ananasa pokrojonego w kostki. W tym czasie rozpuszczam sobie kostkę rosołową w szklance gorącej wody i dolewam na patelnie dalej smażąc pod przykrywką. Na koniec wlewam trochę soku z ananasa z puszki. Wszystko razem smażę jeszcze przez kilka minutek po czym zaciągam sosik śmietaną :)Podaję z ryżem.Smacznego!