ßßß
Cookit - przepis na Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem i brokułem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pierożki z ciasta francuskiego z mięsem i brokułem
Składniki
Piersi z kurczaka
Brokuły
Twaróg
Cebula
Czosnek
Sól
Pieprz
Papryka czerwona
Ciasto francuskie
Mleko
Żółty ser
Bazylia
Olej
Wykonanie
Kruche pierożki z
ciasta francuskiego
z
mięsem
i
brokułem
, posypane
żółtym serem
i
bazylią
.
Składniki:2
piersi z kurczaka
pół
brokuła
kostka
twarogu
cebula
3 ząbki
czosnku
sól
pieprz
papryka czerwona
opakowanie
ciasta francuskiego
żółtk+ łyżka
mleka
około 150g
sera żółtego
bazylia
suszona
olej
PRZYGOTOWANIE:
Ser żółty
ścieram na tarce.
Czosnek
obieram, kroję w drobną kosteczkę i wrzucam na rozgrzany tłuszcz.
Piersi z kurczaka
oczyszczam, kroję w drobną kosteczkę i wrzucam na patelnię.
Cebulę
obieram siekam i dorzucam do
mięsa
. Całość podsmażam mieszając, aż
mięso
się zetnie. Następnie dodaję
twaróg
, całość doprawiam dość mocno do smaku
solą
,
pieprzem
i
papryką czerwoną
słodką.
Brokuła
gotuję na pół miękko.
Ciasto francuskie
rozwijam na
stole
i kroję na 4 (lub 6) części. Na każdy kawałek kładę sporą łyżkę farszu i dwie różyczki
brokuła
. Dodaję dużą szczyptę
sera żółtego
i zawijam pierożka zginając ciasto w pół. Całość na wierzchu smaruję roztrzepanym
żółtkiem
z łyżką
mleka
. Posypuję kolejną dużą szczyptą
sera żółtego
o suszoną
bazylią
. Piekę na papierze do pieczenia przez około 20-25 minut w temp 180C.
Źródło:
http://elficzna.blogspot.com/2013/09/pierozki-z-ciasta-francuskiego-z-miesem.html
Przepisy powiązane
Quiche twarogowy z warzywami
Quiche twarogowy z warzywami
Quiche twarogowy z warzywami
Quiche twarogowy z warzywami
Quiche twarogowy z warzywami
Składniki powiązane (0)