Zupa Jarzynowa z dodatkiem kopru włoskiego i fasoli munskładniki:-1/2kg skrzydełek z kurczaka- 2 średnie marchewki- 1 średnia pietruszka korzeń-mały seler, lub połowę dużego-500g świeżej fasoli mamut-7 średnich ziemniaków- sól i pieprz do smaku- słodka śmietanka 18%-2 listki laurowe i 3 ziela angielskiesposób wykonania:Skrzydełka myjemy i wrzucamy do garnka z 2l zimnej wody.Zagotowujemy.Zmniejszamy ogień,szumujemy i wrzucamy zszatkowaną jarzynę,oczywiście prócz mamuta i ziemniaków.Mamuta myjemy odcinamy końce,następnie ziemniaki i mamuta kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka.Solimy pieprzymy dodajemy ziele i listek laurowy.Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu,aż warzywa zmiękną.Na koniec podlewamy śmietanką zmieszaną wcześniej gorącą zupą, ewentualnie jak jeszcze trzeba doprawiamy.Nie musimy jej zagotowywać po wlaniu śmietany.Smacznego