Dawno mnie nie było a to ze względów przeprowadzkowo-remontowych. Nowe mieszkanie nowa kuchnia nowe inspiracje :)Tym razem smaki nas naszły na paprykę nadziewaną ryżem i mięsem.Potrzebujemy:- papryka (il. szt. wg uznania)- passata (użyłam toskańskiego sosu, ale można do passaty dodać ulubionych przypraw i sos gotowy)- zielona, czerwona i biała cebula- czosnek- natka pietruszki- ryż (2 woreczki)- 500g mięsa wieprzowo-wołowego- sól czosnkowa (Kamis)- pieprz- suszone pomidory z bazylią Kamis- odrobina vegety- oliwa z oliwek- bułka tartaJak to jest zrobione:Cebule i czosnek kroimy w kosteczkę, następnie wrzucamy na rozgrzaną oliwę, paprykę wydrążamy z pestek i układamy na wysmarowanej oliwą blaszce. Do zarumienionej cebuli dodajemy mięso i wszystko smażymy, dodajemy przyprawy i pietruszkę, w między czasie gotujemy ryż. Gdy ryż będzie już gotowy dodajemy go do mięsa i chwile podsmażamy. Następnie gotowe nadzienie wkładamy do papryki i na koniec posypujemy bułką tartą i polewamy toskańskim sosem.SMACZNEGO!!!