Wykonanie
Leniwa sobota rządzi się swoimi prawami, także w kuchni. Czasem zwyczajnie nie mam nastroju na stanie przy garnkach lub inne domowe obowiązki pochłaniają mnie tak bardzo, że na fikuśne dania nie zostaje już czasu. W takich momentach sprawdza się powiedzenie „potrzeba jest
matką wynalazków” i rozpoczynam szybkie gotowanie ze składników, które są zawsze w kuchni, bo nawet z najprostszych elementów można skomponować pyszny obiad. To spaghetti pojawia się w KokoszkoLandzie rzadko, ale zawsze jest doceniane przez łasuchów.

Składniki
makaron spaghettipomidory w puszcemała puszka
kukurydzymała puszka
fasolioliwa (u mnie czosnkowa)
sólprzyprawy do sosu według gustu (u mnie:
pieprz,
sól czosnkowa,
curry,
słodka papryka)coś zielonego do przyozdobieniaDo gotującej się, osolonej
wody wrzucić
makaron i gotować do al dente. W tym czasie do rondla z grubym dnem wrzucić
pomidory z puszki i łyżkę
oliwy, dodać
kukurydzę i
fasolę, gotować stale mieszając. Doprawić do smaku.PS: Polecam również wariacje z dodatkiem
tuńczyka, tym razem u nas na
stole go zabrakło, ze względu na gusta jednego z biesiadników, ale zapewniam, że puszka
ryby w sosie dodaje mu wyrazistości.




SMACZNEGO!