Zapiekane kotleciki są świetnym pomysłem na niedzielny obiad. Zazwyczaj w tym dniu nie mam zbyt dużo czasu na przesiadywanie w kuchni, dlatego też danie to przygotowywuję dzień wcześniej, a potem tylko odgrzewam :) Jako dodatek proponuję frytki lub zapiekane ziemniaczki - sukces gwarantowany :)SKŁADNIKIpierś drobiowa ( z kurczaka lub indyka )jajkobułka tarta1 kg marchwipół selera1 cebulalistek laurowypieprzziele angielskiesól1 łyżka koncentratu pomidorowegoolej z oliwyolej do smażeniaSPOSÓB PRZYGOTOWANIAPokrojoną na płaty pierś drobiową panierować w rozbitym jajku i bułce tartej.Marchew, cebulę i seler obrać ze skórki a następnie zetrzeć na tarce o dużych otworach .Do garnka dodać 3 łyżki oleju z oliwy, podsmażyć lekko cebulę a następnie dodać resztę startych warzyw, posolić do smaku. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pieprz i łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusić wszystko przez około 10 minut. Usmażyć kotlety. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami najpierw warzywa, potem kotlety znowu warzywa i jeszcze raz kotlety.Zakończyć ostatnią warstwę warzywami i posypać startym serem.Zapiekać pod przykryciem w piekarniku 180 °C przez 15 minut.SMACZNEGO :)