ßßß
Kolejna klasyka Kuchni Polskiej.Zachęcam aby sobie o nim przypomnieć, ma bowiem ogromną ilość zalet:– jest baaardzo smaczne,– „robi się samo”, przy okazji gotowania zupy,– wykorzystujemy mięso z rosołu, z którym na ogół nie wiadomo co zrobić,– niskokaloryczne, oczywiście pod warunkiem, że sos zrobimy w wersji bez zasmażki ;)Składniki:Ugotowane mięso z rosołu (najsmaczniejsza będzie golonka indycza lub pręga wołowa)½ szklanki esencjonalnego rosołu2 łyżki chrzanudodatkowo:jarzyny z rosołu (marchew, seler, pietruszka, włoska kapusta…) lubwarzywa ugotowane na parze (kalafior, brokuły, marchew, brukselka, fasolka…)Wykonanie:Rosół wlać na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Dodać chrzan i wymieszać. Do sosu chrzanowego włożyć ugotowane mięso z rosołu podzielone na porcje i podgrzewać pod przykryciem, na średnim ogniu przez 4-6 minut.Podawać od razu z jarzynami z rosołu lub warzywami ugotowanymi na parze.Smacznego :)