ßßß
Składniki:1 pikling2 jajka1/2 łyżeczki cukru2 łyżki majonezugarść posiekanej zieleniny (u mnie natka pietruszki, koperek, szczypior oraz kilka listków bazylii)1. Ugotować jajka na twardo – ok. 6 minut, aby nie zrobiła się szara obwódka wokół żółtka. Ostudzić w zimnej wodzie, obrać.3. W międzyczasie przygotować mięso ryby. Przepołowić, wyjąć kręgosłup i większe ości. Oddzielić mięso od ryby.3. Rybę zmiksować blenderem, dodać rozgniecione widelcem jajka, cukier, majonez i posiekane zioła. Wymieszać.4. Podawać na kanapkach np. z ogórkiem marynowanym.To kolejny przepis do mojej akcji Kuchnia skandynawska 2015, która potrwa jeszcze nieco ponad tydzień. Czekam z nadzieją na moc przepisów od innych blogerów kulinarnych