Wykonanie
Jajka uwielbiam. Pod każdą postacią.
Jajka faszerowane spróbuję każde i prawie każde mnie zachwyca. Bez względu na farsz. Dzisiaj najprostsze z najprostszych. Z
szynką i dużą ilością
pieprzu, bo tak lubię. Posypane
zieleniną...no akurat tutaj tylko jeden listek, do ozdoby:)
8
jajek50 - 100 g
szynki2 łyżki
majonezusól i
pieprzzielenina(
pietruszka,
koperek,
bazylia,
szczypiorek,
rzeżucha)
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupki, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy
żółtka tak, aby nie uszkodzić
białka. W miseczce mieszamy
żółtka, pokrojoną drobno
szynkę,
majonez. Doprawiamy
pieprzem i
solą. Masą napełniamy zagłębienia w białkach. Posypujemy dowolna
zieleniną.Przepis zapisuję do Kuchni Wielkanocnej 2010, której gospodarzem jest Olga Smile.