Wykonanie
Obiecałam sobie, że nie
będę narzekać na pogodę, bo niby po co sobie psuć humor. Całkiem nieźle mi to wychodzi i od kilku dni uśmiech nie schodzi z moich ust :) W każdej sytuacji można znaleźć odrobinę pozytywnej energii, a jeśli jest już tak strasznie to wchodzę do kuchni!Dzisiaj po przebudzeniu myślami powróciłam jeszcze do naszego niedzielnego śniadania, ponieważ poznałam nowy pomysł na podanie
jajek, który niesamowicie przypadł mi do smaku! Oprócz tradycyjnych faszerowanych
szynką jajek moja współlokatorka zaproponowała słone rafaello. Uwierzcie mi, nie szczędziłyśmy pochwał kulinarnych dla Natalii!!!Oby dwie formy podania
jajek są łatwe i szybkie do wykonania.Składniki:- 4
jajka- 6 plastrów
szynki-
przyprawa maggi-
pietruszka-
pieprz-
sól- łyżka
majonezuWykonanie:Ugotowane
jajka należy przekroić na pół i wyciągnąć
żółtka. W miseczce rozgnieść widelcem
żółtka wraz z pokrojoną w bardzo drobną kostkę
szynką,
maggi oraz posiekaną
pietruszką. Aby farsz nie był suchy należy dodać
majonez. Układamy połówki
białek na talerzu i do wgłębień po żółtkach nakładamy łyżkę farszu. Dekorujemy listkiem
pietruszki!
Słone rafaelloSkładniki:- 4
jajka-
szczypiorek-
pietruszka-
pieprz-
sól- łyżka
majonezWykonanie:Ugotowane
jajka należy przekroić na pół i wyciągnąć
żółtka.
Białka zetrzeć na najdrobniejszej tarce natomiast
żółtka rozgnieść widelcem w miseczce dodając posiekaną
pietruszkę i
szczypiorek oraz
przyprawy do smaku. Łyżka
majonezu scali farsz. Z uzyskanej masy formujemy kuleczki i otaczamy je w startym
białku. Kładziemy na talerzu i gotowe!
PS. Proponuję Wam do śniadania obejrzeć skecz, który przez ostatnie dni jest moim ulubionym. W końcu kto nie słyszał o Piotrze Żyle :)