Wykonanie
Tak dziś rano wstałem, zaglądam do lodówki a tam co?
jajka i
szczypiorek... szybkie przetworzenie myśli - tak! to jest to!. Początkowo miałem zjeść sobie na śniadanie
jajka na twardo, ale całe szczęście przypomniała mi się ulubiona
sałatka na kanapki. Uwielbiam ją! Jest bardzo prosta i mało czasochłonna, więc genialnie nadaje się na poniedziałkowe śniadanie.
Sałatka z
jajek i
szczypiorku (porcja na ok. 4-6 kanapek)1.
jajka2.
szczypiorek3.
majonez4.
maggi5.
sól,
pieprz1. Gotujemy
jajka na twardo. (nie wiem czy tak robicie, ale ja dodaję zawszę do
wody soli, wtedy
jajka łatwiej się obiera ze skórki)2.
Szczypiorek drobno kroimy.3.
Jajka obieramy i kroimy w kostkę.4.
Jajka i
szczypiorek wrzucamy do miski.5. Dodajemy do tego łyżkę
majonezu,
sól,
pieprz i
przyprawę Maggi.6. Całość dokładnie mieszamy.7. Najlepiej, po wymieszaniu, wstawić na jakieś 2 godz. całość do lodówki, wszystko się wtedy przegryzie i
sałatka jest jeszcze lepsza.8. Na
chleb kładziemy
sałatę (jak ktoś nie lubi to nie musi) i nakładamy przygotowaną
sałatkę :)9. Smacznego!