Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« AGD - komfort w kuchni i ...Murzynek z pianką
kokosową »Moi kochani dla was dzisiaj piekłam jak i dla znajomych . Pyszne
cytrynowe ciasto z
jagodami . Pachnie
cytrynką .Miękkie
masło, 200 g
jajka, 4 szt.
cukier 200 g
Mąka pszenna, 200 g
mąka ziemniaczana, 180 g
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
sok z cytrynyskórka z cytrynyDodatkowo:
jagody mrożone 3 garścieDo misy dodajemy 4
jaja , wsypujemy
cukier i miksujemy na puch . Dodajemy przesiane obydwie
mąki z
proszkiem do pieczenia . Wyparzamy
cytrynkę , osuszamy ręcznikiem i ścieramy na tarce
skórkę z cytryny , oraz wyciskamy sok , dodajemy do ciasta . Dodajemy miękkie
masło i miksujemy. Wykładamy formę do babki papierem do pieczenia i przelewamy połowę ciasta .
Jagody obsypujemy
mąką i kładziemy na ciasto . Zalewamy pozostałym
ciastem jagody. Wstawiamy do nagrzanego pieca ciacho , pieczemy 55 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto można posypać
cukrem pudrem , ja nie posypywałam :)
piątek, 16 października 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter