ßßß
Składniki :20 dag wiórków kokosowych1/2 kostki masła1 jajko1/2 szklanki cukru1 szklanka mąki pszennej4 łyżki maki ziemniaczanej1 łyżka skórki z cytryny1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaOpis wykonania :1. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę, dodajemy jajko, starta skórkę wszystko dokładnie miksujemy.2. Oba rodzaje mąki i proszek przesiewamy, dodajemy wiórki kokosowe.3. Całość wsypujemy do masy maślanej i dokładnie mieszamy.4. Za pomocą dwóch łyżeczek kładziemy na wyłożoną papierem blachę niewielkie porcje ciasta. Pieczemy około 10 - 15 minut bez termoobiegu, czas zależny od wielkości w 180 C.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy