ßßß
 
            
         Składniki :125 ml mleka skondensowanego niesłodzonego1 jajko7 g drożdży instant460 g mąki pszennej60 g cukru drobnego do wypieków30 ml oleju190 ml ciepłej wody1/2 łyżeczki soliDodatkowo :600 ml oleju do smażeniacukier puderWykonanie :Mąkę przesiać z drożdżami. Dodać mleko, cukier, sól, jajko i wodę. Zacząć wyrabiać ciasto, po chwili dodać olej. Wyrobić gładkie ciasto i włożyć je do wysmarowanej olejem miski. Miskę owinąć ciasno folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 8 godzin.Po schłodzeniu wyciągnąć ciasto z lodówki i rozwałkować na grubość 4 mm. Rozwałkowane ciasto pokroić na prostokąty (4×6 cm). Pokrojone ciasto przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Olej do smażenia rozgrzać w głębokiej patelni do 180° (to najlepsza temperatura do smażenia pączków). Wyrośnięte kawałki ciasta kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Usmażone pączki odsączyć na papierowym ręczniku. Następnie posypać je lekko cukrem pudrem i polać miodem.
Składniki :125 ml mleka skondensowanego niesłodzonego1 jajko7 g drożdży instant460 g mąki pszennej60 g cukru drobnego do wypieków30 ml oleju190 ml ciepłej wody1/2 łyżeczki soliDodatkowo :600 ml oleju do smażeniacukier puderWykonanie :Mąkę przesiać z drożdżami. Dodać mleko, cukier, sól, jajko i wodę. Zacząć wyrabiać ciasto, po chwili dodać olej. Wyrobić gładkie ciasto i włożyć je do wysmarowanej olejem miski. Miskę owinąć ciasno folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 8 godzin.Po schłodzeniu wyciągnąć ciasto z lodówki i rozwałkować na grubość 4 mm. Rozwałkowane ciasto pokroić na prostokąty (4×6 cm). Pokrojone ciasto przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia. Olej do smażenia rozgrzać w głębokiej patelni do 180° (to najlepsza temperatura do smażenia pączków). Wyrośnięte kawałki ciasta kłaść na rozgrzany olej i smażyć na złoto z obu stron. Usmażone pączki odsączyć na papierowym ręczniku. Następnie posypać je lekko cukrem pudrem i polać miodem. CameraFocal Length50mmAperturef/4Exposure1/640sISO1000
CameraFocal Length50mmAperturef/4Exposure1/640sISO1000