ßßß
 
            
         Składniki:kilka kwiatostanów czarnego bzucukier puderolej do smażenia1/2 szkl. mąki pszennej1 jajko1/4 szkl. wody gazowanej1/4 szkl. mlekaszczypta soliszczypta cukru
Składniki:kilka kwiatostanów czarnego bzucukier puderolej do smażenia1/2 szkl. mąki pszennej1 jajko1/4 szkl. wody gazowanej1/4 szkl. mlekaszczypta soliszczypta cukru Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania: Mleko i wodę wymieszaj z jajkiem. Dodaj sól, cukier i wymieszaj trzepaczką. Następnie dodaj mąkę i mieszaj do utworzenia gładkiego ciasta. Odstaw je na 30 minut.Na patelni rozgrzej olej. Nieopłukane kwiaty łap za łodyżki i obtaczaj w cieście. Połóż na rozgrzanej patelni. W czasie smażenia z pierwszej strony obetnij łodyżki nożyczkami. Gdy się zezłocą, obróć na drugą stronę. Osącz na serwetce.Posyp cukrem pudrem.
Mleko i wodę wymieszaj z jajkiem. Dodaj sól, cukier i wymieszaj trzepaczką. Następnie dodaj mąkę i mieszaj do utworzenia gładkiego ciasta. Odstaw je na 30 minut.Na patelni rozgrzej olej. Nieopłukane kwiaty łap za łodyżki i obtaczaj w cieście. Połóż na rozgrzanej patelni. W czasie smażenia z pierwszej strony obetnij łodyżki nożyczkami. Gdy się zezłocą, obróć na drugą stronę. Osącz na serwetce.Posyp cukrem pudrem.
