ßßß Cookit - przepis na Surówka z czerwonej kapusty w majonezie

Surówka z czerwonej kapusty w majonezie

nazwa

Wykonanie

Kolejna ciekawa propozycja na pyszną sałatkę/ surówkę do obiadu.
Składniki:
40 dag czerwonej kapusty
10 dag kiszonych ogórków
2 cebule
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 cytryna
sól do smaku
cukier do smaku
majonez
Wykonanie:
Kapustę oczyścić i poszatkować. Następnie zalać niewielką ilością osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny do smaku i gotować około 10 minut. Kapustę odcedzić, jeszcze raz skropić aby nabrała koloru. Po ostudzeniu wymieszać z majonezem, drobno pokrojonymi ogórkami i cebulą. Całość doprawić i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2015/10/surowka-z-czerwonej-kapusty-w-majonezie.html