Składniki3 szklanki mąki25 dag margaryny5 jaj1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka kakao1 szkl cukru1 słoik konfituryrabarbarowo -truskawkowej EternowykonanieMąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie dodać margarynę i nożem posiekać. Dodać żółtka zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części tj 2/3 i 1/3. Do 1/3 dodać łyżkę kakao i zagnieść, tak by się połączyło ciasto z kakao, schłodzić.Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia, na które wyłożyłam ciasto białe, spód ponakłuwałam, następnie wyłożyłam konfituręrabarbarowo-truskawkową. wierzch przykryłam startym ciastemkakaowym.Ciasto wstawiłam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20 minut.Białka ubiłam na sztywno, dodałam cukier i wyłożyłam na podpieczone ciasto, które jeszcze piekłam przez 30 minut.