Wykonanie


Zapraszam na kolejne danie przygotowane podczas warsztatów pod patronatem Polskiej Akademii KulinarnejSkładniki100 g gorgonzoli80 g
parmezanu200g
śmietany 36%gałka muszkatowa
Rukola Fit&Easy
sól do smakuciasto200g
ziemniaków300g
szpinaku w liściach Hortex100g
mąki1
żółtkosólSposób wykonania
ziemniaki gotujemy w mundurkach. Obieramy i wyciskamy/ubijamy. Łączymy
ziemniaki pokrojone liście
szpinaku,
mąkę,
żółtko i
sól. Zagniatamy i wyrabiamy
szpinakowe kopytka.Na patelni rozpuszczamy
śmietanę razem z gorgonzolą i gałką muszkatową. Nie dopuszczamy do wrzenia składników. Solimy do smaku.Ugotowane w międzyczasie kopytka dokładamy do sosu. i całość mieszamy.Posypujemy starym
parmezanem.Wykładamy na talerz i dekorujemy
rukolą.Zawsze wkładamy
makaron do sosu :)