Wykonanie
Miałam ogromną chęć na ravioli ze
szpinakiem jednak nie za bardzo chciało mi się lepić pierogi...Dlatego z tego lenistwa powstało to oto leniwe "ravioli"! Oszukane ravioli, oszukane leniwe lecz smaki prawdziwe!Czyli "coś" na wzór naszych leniwych!

składniki na 3 porcje450 g mrożonego rozdrobnionego
szpinakuszklanka
mąki typu 5002 ząbki
czosnku200 g
ricotty2
żółtka2 łyżki tartego
parmezanusól - łyżeczka
pieprzparmezan do oprószeniałyżka
masła - nie trzebaPrzygotowanie
Szpinak rozmrozić w rondlu na małym ogniu, posolić. Dodać posiekany
czosnek, wystudzić. Teraz dodać
żółtka,
ser rozdrobnić widelcem, dodaś
mąkę, wymieszać, dodać
parmezan,
pieprz.Zagotować
wodę w garnku, posolić, masę nakładać na łyżce, tak jak leniwe, powinna odchodzić od łyżki w gorącej wodzie. Po wypłynięciu kluski gotować około 3 minut, wyciągać łyżką cedzakową.Podawać głównie z
parmezanem, można polać też roztopionym
masłem.
Bona Apetita!

Leniwe pierogi, leniwe "ravioli" ze
szpinakiem i
ricottą!