I kolejna propozycja pyszności z warsztatów z Polska Gotuje.Składniki280g polędwicy wieprzowej1 łodyga selera naciowego100ml wina białego wytrawnego4 łyżki oliwy z oliwek extra vergine150 g pulpy pomidorowejwłoszczyzna paski Hortexsól, pieprz do smakuciasto400g mąki lub semolisposób wykonaniaWyrabiamy ciasto i produkujemy makaron używając miksera cooking chef z przystawką do makaronu casarecce możemy też zrobić ręcznie.Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy pokrojoną włoszczyznę oraz seler naciowy . Polędwice kroimy w ok 1 cm kostkę i podsmażamy na patelni razem z warzywami. Całość podlewamy biały winem. Po wyparowaniu alkoholu dodajemy pulpę pomidorową i niewielką ilość gorącej wody. Wszystko dusimy około 10 minut.Przygotowany makaron casarecce gotujemy al dente i dodajemy na patelnie do przygotowanego sosu ragout, Mieszamy całość i wykładamy na talerz, dekorując natką pietruszki .