ßßß Cookit - przepis na Wytrawna szarlotka z serem korycińskim i żubrówką

Wytrawna szarlotka z serem korycińskim i żubrówką

nazwa

Wykonanie

Składniki
120 g sera korycińskiego
80ml żubrówki
4 szt jabłek
2 łyżki miodu
olej z orzechów włoskich
4 kromki chleba Dan Cake
2 białka
świeże zioła
40g cukier trzcinowy
papier SAGA
Wykonanie
Z chleba tostowego odcinamy skórki kroimy w kawałki 4cm/4cm polewamy oliwą z orzechów włoskich i smażymy. Jabłka obieramy wydrążamy gniazda nasienne tniemy w duże kawałki. Białko (lekko podbijamy) mieszamy z octem jabłkowym, cukrem, ziołami. Z papieru Saga formujemy paczuszkę wkładamy w metalowe obręcze,układamy na spód paczki smażymy chleb wkładamy na spód, dodajemy jabłka pokruszony ser koryciński,podlewamy żubrówką i na końcu dodajemy podbite białko z przyprawami i octem. Pieczemy około 20 minut w temp 180 stopni C
Po upieczeniu polewamy miodem
Źródło:http://kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com/2012/10/wytrawba-szarlotka-z-serem-korycinskim.html