ßßß
1,5 kg karkówki2 ząbki czosnku pokrojone na paseczki3 łyżki oliwy3 łyżki miodułyżka papryki słodkiejłyżeczka papryki ostrejłyżeczka soliłyżka zielonego pieprzukilka gałązek rozmarynuKarkówkę naszpikować kawałkami czosnku - zrobić 1 cm nacięcie w mięsie, na głębokość około 2 cm i w powstałe miejsce wkładać kawałki czosnku.Karkówkę natrzeć marynatą powstała z wymieszania oliwy, miodu, przypraw i rozmarynu.Zostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc w lodówce.Następnego dnia przełożyć do rękawa do pieczenia, wlać pozostałość po marynacie.Piec przez 1 , 5 godziny - 15 minut przed końcem ostrożnie rozciąć worek i podpiec by skórka się zrumieniła.