ßßß
1 kg karkówki30 g masła1 ząbek czosnku2 płaskie łyżki cukru trzcinowego1 łyżka miodu2 łyżki koncentratu pomidorowego (bardzo dobry jest z M&S)1 łyżka słodkiej papryki2 łyżeczki ostrej paprykiszczypta soliMarynata: w rondlu, na najmniejszym ogniu, roztopić masło i dodać przepuszczony przez praskę ząbek czosnku. Lekko podsmażać ok 30 sek. Następnie dodać cukier i mieszać do momentu roztopienia. Potem dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Odstawić z ognia i poczekać aż wystygnie.Karkówkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem (szczególnie partie tłuszczu). Gdy marynata będzie chłodna, do rondla dodać mięso i dokładnie wymieszać je z marynatą (najlepiej robić to ręką).Wstawić do lodówki na min. pół godziny.Tak zamarynowane mięso grillować przez ok 3-4 min z każdej strony.
Smacznego! ;-)