Ziemniaki z grilla to u mnie niezastąpiony dodatek do grillowanego mięsa.Szybkie w wykonaniu,smaczne a z dodatkiem czosnku smakują wybornie.SKŁADNIKI :10 ziemniaków średniej wielkości6 ząbków czosnkuoliwajarzynkasólrozmarynpapryka słodka w proszkufolia aluminiowaZiemniaki obieramy,myjemy i nacinamy tak aby tworzył się wachlarzyk.Uważamy aby nie naciąć ich do końca.Posypujemy przyprawami,plasterki czosnku wkładamy pomiędzy paski ziemniaka,polewamy oliwą i zawijamy każdy z osobna w folię aluminiową.Pieczemy na rozgrzanym grillu,co jakiś czas obracając.Po 30 minutach sprawdzamy wykałaczką czy ziemniaki są miękkie.Podajemy do mięs z jogurtem greckim lub sosem czosnkowym.Smacznego :)Jeżeli nie mamy czasu nacinać ziemniaki można je pokroić na cztery,dodać czosnek,przyprawić i zawinąć w folię.