ßßß
Ewa i Malwina przygotowywały dania wegańskie i bezglutenowe, miały trudne zadanie, ale spisały się perfekcyjnie. Natomiast ja z Iloną zajęłyśmy się pozostałymi daniami.
Z wege i no-gluten dań powstały:chłodnik pomidorowo-truskawkowy (przepis tutaj)chłodnik melonowo-ogórkowo-kokosowysałatka z marynowanych buraków z orzechami.

Dania, które przygotowywałam ja:krewetka marynowana w limonce i ziołach owinięta w ziemniakaprzegrzebki z fasolą mingbaklava z botwiną i fetą z pistacjami.


Wszystkie dania były bardzo ciekawe, smakowite, a tworzenie takiego menu degustacyjnego sprawiło nam wiele radości, było niezwykle inspirujące. Dziękuję za możliwość spotkania p. Damianowi Robakowskiego, szefowi kuchni i Jego ekipie za przekazaną wiedzę i pomoc, Ewie za zaproszenie, a pozostałym dziewczynom za świetne towarzystwo i zabawę.
