Wykonanie
Wczoraj był najpiękniejszy wieczór mojego życia - kolacja w restauracji z Ukochanym, kolorowe
drinki, spacer na
molo,
zero wiatru, spokojne morze i My. Romantyczna muzyka na żywo, ogromny bukiet czerwonych kwiatów i kilka pięknych i ważnych słów - i oto jesteśmy zaręczeni :) Niespodzianka niesamowita, emocje ogromne i szybsze bicie
serca aż do dzisiaj :)Na szybko dzielę się z
Wami przepisem na
śledzie po włosku z
suszonymi pomidorami, gdzie wykorzystałam produkty ze sklepu hurtownia-
oliwy . Mam dla Was rabat 25% na zakupy w sklepie - na hasło "DusiowaKuchnia" - rabat nie obejmuje produktów już przecenionych.

3-4
filety śledziowe tzw.
matiasykilka
suszonych pomidorów (klik)
czerwona cebulaoliwa (klik)łyżka zalewy z
suszonych pomidorówłyżeczka
octu z
białego winasuszona
bazyliakolorowy pieprzFilety śledziowe namoczyć wcześniej w wodzie, jeśli są bardzo słone.Odsączone z
wody pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę pokroić w piórka, a
suszone pomidory na paseczki.
Śledzie,
cebulę i
suszone pomidory wrzucić do miseczki.Zalać
oliwą, zalewą z
suszonych pomidorów, dodać
ocet i suszoną
bazylię.Doprawić
kolorowym pieprzem.
Śledzie można włożyć do lodówki i zjeść już po dwóch godzinach, ale najlepsze są po 2 dniach - wtedy
śledzie wrzucić do słoika, zakręcić i trzymać w lodówce.
