ßßß Cookit - przepis na Skrzydełka na ostrzu noża

Skrzydełka na ostrzu noża

nazwa

Wykonanie

Chciałam jakoś ładnie sfotografować skrzydełka… a one jak na złość okazywały się mało fotogeniczne. Skandal… tak mnie zdenerwowały, że zagroziłam im zjedzeniem, jeśli nie udostępnią swojego wizerunku… potem im obiecałam ciepłe miejsce na grillu i nietykalność osobistą. Wredna jestem obietnicy nie dotrzymałam… zupełnie jak nasz rząd – oni też nas w końcu „zjedzą”
Smaczny był z nich kąsek
Polecam marynatę!
Składniki:
krem balsamiczny – 1 łyżeczka,
oliwa z pomidorów suszonych (lub aromatyzowany olej) – 2 łyżki
białe wino – 3 łyżki,
pieprz kolorowy – 1 łyżka ,
bazylia – 1 łyżeczka,
czosnek – 1 ząbek,
przecier pomidorowy – 1 łyżka,
sól do smaku.
Porcja wystarcza na zamarynowanie ok 10-16 skrzydełek.
Wystarczy wymieszać razem wszystkie składniki (pieprz kolorowy oraz czosnek najpierw zmiażdżyć)i natrzeć nimi mięso – wstawić do lodówki na ok. 6 godzin a potem tylko upiec na grillu i się delektować.
Źródło:http://galantyna.pl/2014/07/skrzydelka-na-ostrzu-noza