ßßß
0,5 pierś z kurczaka2 cebulemarynowana dyniaprzyprawa do gyrosa (do kupienia tutaj)sól2 łyżki olejuPierś pokroić w kostkę.Doprawić solą, wlać olej, przyprawę do gyrosa - wymieszać.Cebulę pokroić w krążki.Dynię wyjąć z zalewy.Nakłuwać na patyczki w dowolnej kolejności mięso, cebulę i dynię.Dodatkowo jeszcze każdy składnik posypałam przyprawą do gyrosa.Smażyć na rozgrzanej patelni do momentu aż mięso będzie upieczone, czyli rumiane.Podane z domowym sosem czosnkowym - stąd .Tak wygląda opakowanie przyprawy:
Przyprawa spisała się świetnie, pozostanie moją ulubioną.Idealnie skomponowane składniki-papryka, pieprz, oregano, kolendra, suszona cebula i inne zioła.Świetna jakość tych ziół sprawia, że potrawa jest niezwykle aromatyczne.W przyprawie jest tylko niewielka ilość soli, co sprawia, że możemy użyć tak dużo przyprawy jak chcemy, bez obawy, że przesolimy danie.Najlepiej smakuje do gyrosa, szaszłyków, ale też gulaszu czy sałatek.
