ßßß
Składniki na kilka porcji ( około 8 kąsków )1 podwójna pierś z kurczaka bez kości ( filet )3 łyżeczki przyprawy „tandori masala ” ( wszędzie już jest do nabycia , ja kupuje z netu 😉 )1 łyżka olejusól do smaku
Pierś kurczaka kroimy w średniej grubości ( 1,5-2 cm ) kąski , kawałki . W zależności jak pokroimy , tyle otrzymamy 😉 Wkładamy do miski , polewamy olejem , wsypujemy przyprawę tandori , sól , mieszamy dokładnie ręka lub łyżką ( jeśli nie chcemy czerwonych paznokci lepiej użyć łyżki, panom nie koniecznie będzie do twarzy w tym kolorze 😉 ) . Odstawiamy na pół godzinki lub na całą noc , w zależności jakim czasem dysponujemy . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , wkładamy nasze pyszne i już pięknie wyglądające kąski i smażymy na piękny czerwono – złoty kolor , nie dłużej niż 3 minuty z jednej strony . Wyłączamy gaz i pozostawiamy jeszcze chwile na gorącej patelni – gotowe . Kawałeczki powinny pozostać soczyste i przyjemnie aromatycznie pikantne ..pasuje do nich łagodny dip czosnkowy lub koperkowy ( tu znajdziecie przepis : dip ) . Pozdrawiam i życzę smacznego 😉