Wykonanie
Genialny wprost sposób na obiad lub na przekąskę do
piwka , czy
winka na babski lub chłopski wieczór 😉 . Mega szybkie w wykonaniu , a do tego diabelnie smaczne i ostre -no już może nie diabelnie , po prostu pikantne 😉 Uwielbiam te kawałeczki , tak jak cała moja rodzinka , a po posiłku ma się czerwone palce i usta ( mekap normalnie , full natural 😉 ) Cud ,
miód ,
malina .. Spróbujcie , naprawdę warto !
Składniki na kilka porcji ( około 8 kąsków )1 podwójna
pierś z kurczaka bez kości ( filet )3 łyżeczki
przyprawy „tandori
masala ” ( wszędzie już jest do nabycia , ja kupuje z netu 😉 )1 łyżka
olejusól do smaku
Pierś kurczaka kroimy w średniej grubości ( 1,5-2 cm ) kąski , kawałki . W zależności jak pokroimy , tyle otrzymamy 😉 Wkładamy do miski , polewamy
olejem , wsypujemy
przyprawę tandori ,
sól , mieszamy dokładnie ręka lub łyżką ( jeśli nie chcemy czerwonych paznokci lepiej użyć łyżki,
panom nie koniecznie będzie do twarzy w tym kolorze 😉 ) . Odstawiamy na pół godzinki lub na całą noc , w zależności jakim czasem dysponujemy . Na patelni rozgrzewamy odrobinę
oleju , wkładamy nasze pyszne i już pięknie wyglądające kąski i smażymy na piękny czerwono – złoty kolor , nie dłużej niż 3 minuty z jednej strony . Wyłączamy gaz i pozostawiamy jeszcze chwile na gorącej patelni – gotowe . Kawałeczki powinny pozostać soczyste i przyjemnie aromatycznie pikantne ..pasuje do nich łagodny dip
czosnkowy lub
koperkowy ( tu znajdziecie przepis : dip ) . Pozdrawiam i życzę smacznego 😉