Dzieciaki jak zwykle jadly prawie tuz po wyjeciu z piekarnika ;) Sliwki prawie calkowicie "zatonely" w ciescie ;)Na forme o srednicy 24 sm:400 g sliwek125 g miekkiego masla125 g cukruszczypta soli3 jajka165 g maki1 opakowanie budyniu waniliowego lub migdalowego2 lyzeczki proszku do peiczenia2 lyzki soku z cytrynySliwki umyc, osuszyc, wypestkowac. Maslo utrzec z cukrem i sola na puszysta mase. Dodawac pojedynczo jajka ciagle ucierajac. Make wymieszac z proszkiem budyniowym i proszkiem do pieczenia, dodawac partiami wraz z sokiem z cytryny do masy maslanej i krotko ucierac. Ciasto przelozyc do natluszczonej foremki. Poukaldac na wierzchu sliwki. Piec 40- 45 minut w tempaeraturze 180°C ( z termoobiegiem- 160°C).Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen" nr 9/2015