Wykonanie
Niezwykle proste w przygotowaniu, aromatyczne i miękkie kotleciki jagnięce. Ponieważ ze smażeniem tych małych kotlecików miałam różne, nie zawsze udane doświadczenia, tym razem postanowiłam włożyć je do wolowaru. Warto było. Wyszły naprawdę pyszne! Polecam!inspiracja tutaj
składnik i (na 2 - 3 porcje)500 g jagnięcych kotlecików z kością (u mnie z combra - 8 szt)2 - 3 duże ząbki
czosnku, posiekane3 gałązki
rozmarynu, oberwane i posiekane igiełki1
cebula1/2 łyżeczki suszonego
tymianku1 łyżeczka
suszonego oregano1/4 -1/3 łyżeczki
pieprzuczosnek suszony
oliwa z oliweksólprzygotowanieWolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Kotleciki umyć i osuszyć. Każdy kotlet posypać z obu stron
solą,
pieprzem, suszonym
czosnkiem,
tymiankiem i
oregano. Można też wszystkie
przyprawy wymieszać w misce i tak przygotowaną mieszanką przyprawić
mięso.
Czosnek drobno pokroić,
cebulę pokroić w piórka.Na dnie misy wolnowaru położyć
cebulę, 2/3 pokrojonego
czosnku, skropić
oliwą. Ułożyć na
cebuli jagnięcinę, posypać resztą
czosnku i
rozmarynem, skropić
oliwą, przykryć. Gotować w ustawieniu low 4-6 godzin. Smacznego!