Wykonanie
Niezwykle proste w przygotowaniu, aromatyczne i miękkie kotleciki jagnięce. Ponieważ ze smażeniem tych małych kotlecików miałam różne, nie zawsze udane doświadczenia, tym razem postanowiłam włożyć je do wolowaru. Warto było. Wyszły naprawdę pyszne! Polecam!
inspiracja tutaj

składnik i (na 2 - 3 porcje)
500 g jagnięcych kotlecików z kością (u mnie z combra - 8 szt)
2 - 3 duże ząbki
czosnku, posiekane
3 gałązki
rozmarynu, oberwane i posiekane igiełki
1
cebula1/2 łyżeczki suszonego
tymianku1 łyżeczka
suszonego oregano1/4 -1/3 łyżeczki
pieprzuczosnek suszony
oliwa z oliweksólprzygotowanie
Wolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Kotleciki umyć i osuszyć. Każdy kotlet posypać z obu stron
solą,
pieprzem, suszonym
czosnkiem,
tymiankiem i
oregano. Można też wszystkie
przyprawy wymieszać w misce i tak przygotowaną mieszanką przyprawić
mięso.
Czosnek drobno pokroić,
cebulę pokroić w piórka.
Na dnie misy wolnowaru położyć
cebulę, 2/3 pokrojonego
czosnku, skropić
oliwą. Ułożyć na
cebuli jagnięcinę, posypać resztą
czosnku i
rozmarynem, skropić
oliwą, przykryć. Gotować w ustawieniu low 4-6 godzin. Smacznego!


