Wykonanie

Składniki:4 białe
steki ze
schabu 2 cm grube1
cebula biala
oliwa, balsamico1/2 szklaneczki rosołu
tymianek,
rozmaryn,
czosnek,
sól,
pieprz
Przygotowanie:
Steki natrze
solą,
pieprzem i rozdrobnionym
czosnkiem. Odstawić conajmniej na 2 godziny. Następnie Podsmażyć je krótko na
oliwie z dwóch stron, (1 minuta z każdej strony) wyjąć z rondla i odłożyć na talerz. Przykryć folią. W tym samym rondlu - wrzucić
cebulkę, dodać
przyprawy, balsamico i dusić 5 minut. Włożyć
steki, dodać rosół, przykryć rondel, dusić
mięso kolejne 5-7 minut. Najlepsze są z rutabaga puree ziemniaczanym lub z polentą oraz z gotowanymi na parze
brokułami.Przepis: dr Bartosz Chmielowski, Los Angeles, CA