ßßß
Składniki:4 białe steki ze schabu 2 cm grube1 cebula bialaoliwa, balsamico1/2 szklaneczki rosołutymianek, rozmaryn, czosnek, sól, pieprz
Przygotowanie:Steki natrze solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Odstawić conajmniej na 2 godziny. Następnie Podsmażyć je krótko na oliwie z dwóch stron, (1 minuta z każdej strony) wyjąć z rondla i odłożyć na talerz. Przykryć folią. W tym samym rondlu - wrzucić cebulkę, dodać przyprawy, balsamico i dusić 5 minut. Włożyć steki, dodać rosół, przykryć rondel, dusić mięso kolejne 5-7 minut. Najlepsze są z rutabaga puree ziemniaczanym lub z polentą oraz z gotowanymi na parze brokułami.Przepis: dr Bartosz Chmielowski, Los Angeles, CA