ßßß Cookit - przepis na Pork Chops (biały stek) z puree z rutabaga

Pork Chops (biały stek) z puree z rutabaga

nazwa

Wykonanie

Składniki:
4 białe steki ze schabu 2 cm grube
1 cebula biala
oliwa, balsamico
1/2 szklaneczki rosołu
tymianek, rozmaryn, czosnek, sól, pieprz
Przygotowanie:
Steki natrze solą, pieprzem i rozdrobnionym czosnkiem. Odstawić conajmniej na 2 godziny. Następnie Podsmażyć je krótko na oliwie z dwóch stron, (1 minuta z każdej strony) wyjąć z rondla i odłożyć na talerz. Przykryć folią. W tym samym rondlu - wrzucić cebulkę, dodać przyprawy, balsamico i dusić 5 minut. Włożyć steki, dodać rosół, przykryć rondel, dusić mięso kolejne 5-7 minut. Najlepsze są z rutabaga puree ziemniaczanym lub z polentą oraz z gotowanymi na parze brokułami.
Przepis: dr Bartosz Chmielowski, Los Angeles, CA
Źródło:http://annajurksztowiczijem.blogspot.com/2013/10/pork-chops-biay-stek-z-puree-z-rutabaga.html