Wykonanie

Dziś pierwszy Dzień Wiosny, więc wpis obowiązkowi musi być wiosenny i zielony ! A skoro wiosna, to ma być lekko i zdrowo.
Sałatka z dodatkiem
ryżu i kawałka
mięsa będzie jak znalazł na lekki obiad, lunch czy po prostu przekąskę w ciągu dnia. Natomiast, jeśli chcielibyście zjeść coś konkretniejszego, a nie będzie się Wam chciało stać przy kuchni i gotować, albo cały dzień jesteście poza domem, to możecie skorzystać ze strony Foodpanda.pl . Jest to serwis internetowy, na którym można zamówić jedzenie on
line, niezależnie od tego gdzie się w danej chwili znajdujecie. Jego celem jest udostępnienie jak największej ilości restauracji w jednym miejscu, tak aby nie tracić czasu na przeglądanie stron różnych restauracji.Składniki:100 g
ryżu długoziarnistego200 g mrożonego
groszku3 cienkie kotlety
schabu wieprzowego1/2 zielonego
ogórka2 łyżki posiekanego
koperkuoliwa z oliwek EV
ocet balsamicznysólpieprzolej do smażenia

Wykonanie:
Ryż gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta, odcedzamy i przelewamy zimną
wodą. Zostawiamy do dokładnego odsączenia. Kotlety oprószamy
solą i
pieprzem i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Gdy przestygną kroimy je w cienkie paseczki.Mrożony
groszek wrzucamy do garnuszka, zalewamy taką ilością gorącej
wody, a by był nią dokładnie przykryty. Gotujemy na małym ogniu, aż będzie miękki, odcedzamy i przelewamy zimną
wodą. Można go też ugotować na parze.Do miski wrzucamy
ryż, pokrojony
schab, ugotowany
groszek.
Ogórka kroimy w ćwierć plasterki i dorzucamy do sałatki. Wszystko przyprawiamy według gustu i dokładnie mieszamy.