ßßß
Pizza z szynką serranoPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minut
Pizza z szynką serranoPrint RecipeDanie Dania główneKuchnia WłoskaPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutPorcje Czas przygotowania1 pizza 10 minutCzas gotowania10 minutSkładniki1/6 ciasta na pizzę1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżka oliwy z oliwek1 łyżka wody1 łyżeczka czosnku granulowanego1 łyżeczka orega1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki cukru100 g tartej mozzarelli50 g szynki(np. babuni)3 szt. pieczarek1/2 szt. cebuli(średniej)1/4 szt. papryki(opcjonalnie)2 garści rukoliPorcje: pizzaSposób przygotowaniaPiekarnik rozgrzać do 230 stopni (może być termoobieg). W naczyniu wymieszać koncentrat, oliwę, wodę oraz przyprawy. Gotowy sos odstawić na bok.Ciasto cienko rozwałkować (grubość około 4 mm). Nałożyć i rozprowadzić sos (zostawiając wolne brzegi, około 1 cm). Pizzę posypać po serem mozzarella, następnie ułożyć pokrojoną szynkę, cebulę, oraz pieczarki. Piec około 10 minut (do rozpuszczenia sera i zarumienienia ciasta).Pizzę po wyjęciu, przed podaniem posypać rukolą.Share this Recipe