ßßß Cookit - przepis na Schab w sosie paprykowym

Schab w sosie paprykowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
6 plastrów schabu,
1 cebula,
2 czerwone świeże papryki,
1-2 garście posiekanej natki pietruszki,
sól, pieprz, cząber, czerwona słodka papryka,
musztarda,
mąka pszenna,
olej,
1 łyżka masła,
2 łyżeczki tartego chrzanu.
Przygotowanie:
Ze schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron. Z jednej strony posmarować musztardą i obtoczyć w mące. Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu. Mięso zalać 800ml wody, przykryć pokrywką i zagotować. Po zagotowaniu dodać czerwoną słodką paprykę, małą ilość cząbru, sól i pieprz oraz dwie łyżeczki tartego chrzanu. Przykryć i dalej dusić. Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na maśle, dodać do mięsa. Do mięsa dodać również pokrojoną w paseczki paprykę. Dusić do momentu aż mięso będzie miękkie. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną natkę pietruszki i wymieszać.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2015/11/schab-w-sosie-paprykowym.html