Wykonanie

Składniki:6 plastrów
schabu,1
cebula,2 czerwone świeże
papryki,1-2 garście posiekanej
natki pietruszki,
sól,
pieprz, cząber, czerwona
słodka papryka,
musztarda,
mąka pszenna,
olej,1 łyżka
masła,2 łyżeczki tartego
chrzanu.Przygotowanie:Ze
schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron. Z jednej strony posmarować
musztardą i obtoczyć w
mące. Smażyć do zarumienienia na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu.
Mięso zalać 800ml
wody, przykryć pokrywką i zagotować. Po zagotowaniu dodać czerwoną
słodką paprykę, małą ilość cząbru,
sól i
pieprz oraz dwie łyżeczki tartego
chrzanu. Przykryć i dalej dusić.
Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na
maśle, dodać do
mięsa. Do
mięsa dodać również pokrojoną w paseczki
paprykę. Dusić do momentu aż
mięso będzie miękkie. Po zdjęciu z ognia dodać posiekaną
natkę pietruszki i wymieszać.


Smacznego!!!