Wczoraj (znaczy prawie dzisiaj) nad ranem udało mi się przygotować coś całkiem nowego, do naszego pysznego indyka i kaszy ;-) Currydyniowe bardzo aromatyczne i takie lekko pikantne.Składniki:250 g piersi z indyka (pokrojona na paseczki)cebulakawałek imbiruprzyprawacurrysól morskapieprz1/2 papryczki chiliwodadynia (u mnie melonowa)2 łyżki olejukokosowegoPrzygotowanie:Indyka myjemy, kroimy w paski i obsmażamy na olejukokosowym, w między czasie kroimy dynię, cebulę, obieramy imbir. Gdy mięso zacznie się rumienić dodajemy pokrojone wcześniej produkty i alewamy wodą, na koniec dorzucamy papryczkę chili, doprawiamy solą, pieprzem i gotujemy pod przykryciem przez 20-25 minut aż dynia zacznie się rozpadać (w razie potrzeby dolewamy wody), na koniec sprawdzamy czy ilość przypraw jest odpowiednia ewentualnie doprawiamy. Ja tradycyjnie podałam z kaszą jaglaną. Ale możecie tą potrawę podać z ryżem czy makaronem.'Smacznego.