ßßß

Składniki:200 g margaryny2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią1 szklanka mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanej1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia3 łyżki rodzynek sułtańskich1 szklanka cukru3 jajka klasy MPrzygotowanie:Najpierw rozpuszczamy margarynę i zostawiamy do przestudzenia (do ciasta potrzebna jest lekko ciepły, a nie gorący tłuszcz).Do jednej miski wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia, mieszamy wszystko drewnianą łyżką. Następnie dodajemy rodzynki, mieszamy. Na koniec wsypujemy szklankę cukru z 2 łyżeczkami cukru z prawdziwą wanilią, znów mieszamy.Do drugiej miski wbijamy 3 jajka, mieszamy je dokładnie i szybko łyżką do powstania jednolitej masy. Po czym dodajemy ciepłą (nie gorącą!) rozpuszczoną margarynę. Całość dokładnie mieszamy łyżką, do połączenia.Następnie płynne składniki przelewamy powoli do suchych i wszystko mieszamy do powstania jednolitego ciasta.Ciasto przelewamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką keksówki. Następnie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na środkowy poziom. Ciasto pieczemy 40-45 minut do tzw. suchego patyczka.Po wyciągnięciu z piekarnika zostawiamy do przestudzenia, a następnie wyciągamy z foremki.Taka babka najlepiej smakuje w towarzystwie owocowej herbaty. Ja dziś wypróbowałam przepyszną owocową herbatę Teekanne "Fruit Kiss" .Poleca, wspaniały smak i zapach...
Smacznegosobota, 07 listopada 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog