ßßß

Składniki: (na 2 osoby)1 1/2 szklanki mleka2 1/2 łyżki mieszanki prażonych ziaren "Migdałowy Przylądek"1 średni banan12 łyżek płatków ryżowych błyskawicznych1 łyżka cukru (możecie również posłodzić danie np. miodem)Przygotowanie:W garnuszku z grubszym dnem gotujemy mleko z cukrem i prażonymi mieszanką ziaren "Migdałowy Przylądek".Zmniejszamy gaz na minimalny. Dodajemy płatki ryżowe. Gotujemy aż do zgęstnienia (około 3-4 minuty) mieszając.Banana obieramy i kroimy w plastry.Wykładamy pół masy ryżowej do przygotowanego naczynia do zapiekania. Na wierzch układamy połowę plasterków banana i znów warstwę masy ryżowej.Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (na środkowy poziom). Pieczemy 10 minut.Przed podaniem na wierzch zapiekanki ryżowej układamy pozostałe plasterki banana.Podajemy ciepłą. Zapiekankę ryżową możemy jeść łyżeczkami bezpośrednio z naczynia do zapiekania lub pokroić i podać na talerzykach.
Smacznegoczwartek, 15 października 2015, matleenpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »KomentarzeOstatnie wpisyDaktylowe trufelki z ...Black banana cake. Czarne ...Podsmażane tortille z ...Waniliowo-jagodowy deser ...Jakość, smak i zdrowie. ...Deser w rustykalnym stylu. ...Ręcznie robione, z pasją ...10 szybkich przepisów na ...Piernikowa chmurka z karobową ...KONKURS URODZINOWY! Proste ...KONKURS URODZINOWY!
Słodkie okruszkiPrawa autorskieTreści i zdjęcia zawarte na tym blogu są moją własnością. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie tych materiałów w całości lub w części bez mojej zgody i wiedzy stanowi naruszenie praw autorskich, majątkowych i osobistych. Podstawa prawna Dz.U. 94 nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U. 94 nr 43 poz. 170.Kontakt: [email protected] [email protected] Nawiązanie współpracyBędzie mi niezmiernie miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad w postaci komentarza.Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:
Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Tu mnie znajdziecie:Zapraszam na InstagramOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Słodkie okruszki.Pisz blog