Wykonanie
Sałatką, którą prezentuję jest niezawodna, pyszna i dietetyczna przy modyfikacji sosu. Robię ją bardzo często i prezentowałam również kiedyś na blogu. Jednak dzisiaj w wersji light z małym zmianami.



SKŁADNIKI:1
filet z kurczaka1 opakowanie
żurawiny3 łyżki
słonecznika2 łyżki
płatków migdałowych4-5 gałązek
selera naciowegoprzyprawa do kurczaka z
ziołamiSos light4 łyżki
jogurtu naturalnego gęstego1/2 łyżeczki
curry2 ząbki
czosnkusól ,
pieprz do smakuWYKONANIEFilet płuczemy, osuszamy i przyprawiamy. Pierś przekrawamy na połowę tak, by była cienka. Grillujemy z obu stron ok 10-15 min.W tym czasie
seler płuczemy i kroimy na drobne kawałki w kostkę. Wsypujemy do miski. Dodajemy
żurawinę.
Słonecznik i
płatki migdałowe prażymy na rozgrzanej patelni. Dodajemy do pozostałych składników.Grillowanego
kurczaka kroimy w drobna kostkę, dodajemy do sałatki.Składniki sosu łączymy ze sobą i dobrze mieszamy. Polewamy
sałatkę , mieszamy. odstawiamy przynajmniej na 2-3 godzinyNajlepsza na drugi dzień.


SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.