Wykonanie
Kiedyś nazywana jagłami, trochę zapomniana, obecnie wraca do łask. Powinniśmy jeść
kaszę jaglaną, bowiem ma bardzo dużo dobrych właściwości. Przede wszystkim przywraca równowagę kwasowo - zasadowa w naszym organizmie. Poza tym poprawia pamieć i zdolność koncentracji. doskonale wpływa na układ kostny.Potrawy z
kaszy jaglanej są lekkostrawne i smaczne, dlatego dziś polecam deser z
kaszy jaglanej z sosem z mrożonej
borówki.


SKŁADNIKI1 szklanka
kaszy jaglanej2 szklanki
wodyszklanka mrożonej
borówki lub innych
owoców ( w lecie świeże)1 łyżeczka
ksylitolu2 łyżki
jogurtu naturalnegoWYKONANIE
Kaszę zalewamy
woda i gotujemy na małym ogniu aż wchłonie
wodę i napęcznieje. Często mieszamy. Odstawiamy, nakrywamy i owijamy ściereczka kuchenną, by
kasza ładnie "doszła".Rozmrożone
owoce blendujemy z
cukrem i
jogurtem.
Kaszę możemy również zblendować , będzie bardziej delikatna. Nakładamy do pucharków, polewamy sosem
owocowym, dekorujemy
owocami.Polecam również inny deser z użyciem
kaszy jaglanej:
Kasza jaglana z
bakaliami

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.