ßßß
Przepis podstawowy- ilość kaszy z tego przepisu będzie na blogu nazywana jedną jednostką kaszy jaglanej . Tyle używam np. do śniadania czy obiadu.Oczywiście odpowiednio zwiększając ilość składników można kaszy przygotować więcej i trzymać w lodówce do 4-5 dni.Składniki:3 łyżki kaszy jaglanejwoda(niezwykle wyszukane składniki :) )Wykonanie:Kaszę wsypać do rondelka (garnuszka, czy co tam lubicie-na upartego nawet na patelni wyjdzie).Podprażyć na średniej mocy, do lekkiego zarumienienia [to "lekkie zarumienienie" nie zawsze się udaje- ja mam już artystycznie przypalony garnek (ale kasza wyszła dobra!)]. Zalać wodą, ok. 0,5 cm powyżej poziomu kaszy-najbardziej lubię ten moment, te kłęby pary!Gotować do całkowitego wchłonięcia wody, czyli około 10-15 minut.Smacznego! :3