Wykonanie
Dużo kolorowego budyniu na bardzo kruchym spodzie pod
bezową pierzynką.

3 szklanki
mąki pszennej4
żółtka1 kostka
margaryny1 łyżeczka
proszku do pieczenia3 różnokolorowe budynie3 łyżki
mąki ziemniaczanej6 szklanek
mlekamasa bezowa4
białka1 szklanka
cukru pudru3 łyżki
mąki ziemniaczanejdowolne
owoceKażdy z
budyni ugotować osobno i do każdego dodać po 1 łyżce
mączki ziemniaczanej (oczywiście do proszku, który rozprowadza się z
mlekiem). Ugotowane budynie rozlać na tace, formując mniej więcej taki wymiar na jakim ostatecznie będzie pieczone ciasto. Najlepsza będzie blaszka o wymiarach ok 25x25 cm. Budynie pozostawiamy do całkowitego schłodzenia.Z podanych składników wyrobić szybko kruche ciasto (brak
cukru sprawi, że ciasto będzie naprawdę bardzo kruche). Odstawić do lodówki na 30 minut.Następnie 3/4 ciasta wylepić wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Resztę ciasta wkładamy do zamrażalki. Ciasto wstawić do piekarnika (170 stopni) na 20 minut.W tym czasie ubić pianę z
białek, pod koniec powoli dodawać
cukier puder, a na samym końcu
mączkę ziemniaczaną.Budynie pokroić w kwadraty (ok. 6x6 cm) tak aby łatwo było nam przenosić kwadraty na upieczone ciasto. Gdy
budyń będzie miał odpowiednia konsystencje to nie będzie żadnego problemu z ułożeniem warstw. Tak więc układamy 3 kolorowe warstwy budyniu ,
potem owoce, pianę z
białek, a na samym końcu ścieramy na tarce ciasto z zamrażalki. Pieczemy jeszcze przez 20-25 minut.