ßßß
Makaron ze szpinakiem i ziarenkami składniki:szpinak liście, mrożony – ½ kg,śmietana – 2 łyżki,czosnek – 2 ząbki,sos sojowy – 1 łyżka,mąka pszenna – 1 łyżka,masło – 50 gr,ser bałkański – 150 g,ziarenka Piekło -Niebo – do smaku,olej do smażenia.makaron muszelki – 400 g.Przygotowanie:Na dużej patelni albo w woku rozgrzać olej i wrzucić liście szpinaku. Przykryć pokrywką, bo będzie pryskać i poddusić 2-3 minuty. Doprawić czosnkiem oraz sosem sojowym i dusić kolejne 2-3 minuty. Zaprawić mąką ze śmietaną lub można zrobić na odrobinie masła zasmażkę a śmietanę dodać na końcu. Po kilku kolejnych minutach dosypać mieszankę ziaren a na samym końcu połowę pokruszonego sera.W międzyczasie zgodnie z przepisem na opakowaniu ugotować makaron. Gorący makaron polewać sosem, posypywać pokruszonym serem i od razu podawać.