ßßß
SKŁADNIKI:Szynka ok 700-900 gliść laurowy ok 8 sztziele angielskie ok 8 sztpieprz czarny ziarna ok 10 sztchrzan tarty 1 łyżeczkaketchup 2 łyżkiolej 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:Przygotować marynatę: Musztardę wymieszać z łyżeczką chrzanu, olejem oraz z ketchupem. dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny w ziarnach. Szynkę przełożyć do miski, nasmarować dokładnie marynatą. Przykryć folią i wstawić do lodówki na min 12 godzin. U mnie zawsze 24 godziny. Po tym czasie przełożyć do naczynia do zapiekania z przykrywką- u mnie garnek żeliwny. Ważne aby szynkę obłożyć liśćmi i zielem angielskim z marynaty. Zakrytą wstawić do nagrzanego piekarnika na 60 minut temp 18 stopni. Następnie ściągnąć pokrywkę i piec 20-25 minut, skórka powinna być przyrumieniona. Po upieczeniu wystudzić na kratce.Smacznego