Wykonanie
Wracam do gotowania pełną parą. W kolejce czeka mnóstwo przepisów, tylko troszkę czasu brak na ich dodanie. Dziś propozycja przepysznej domowej
wędliny, bez spulchniaczy, ulepszaczy i polepszaczy. Jest rewelacyjna w smaku, lekko ostra. Z wierzchu podczas pieczenia utworzyła się chrzanowa skorupka. Upiekłam ją wieczorem i trzymałam domowników z dala od kuchni do samego rana. Niestety musieli poczekać, aż zrobię zdjęcie. Ale jak się już dorwali, niewiele z niej zostałoPrzepyszna ze świeżą bułeczką. Polecam.

SKŁADNIKI:
Szynka ok 700 g
chrzan tarty 2 łyżki
majonez 1 łyżka
ketchup 1 łyżka
olej 1 łyżka
pieprz czarny ziarnisty ok 10
ziele angielskie ok 4-5 sztworek do pieczeniaPRZYGOTOWANIE:W miseczce wymieszać składniki marynaty.
Chrzan,
majonez,
ketchup,
olej ,
pieprz i
ziele angielski. Tak przygotowaną nasmarować
mięso. Przełożyć do pojemnika i wstawić do lodówki na 24 h. U mnie stała prawie 48 godzin. Następnie przełożyć do worka do pieczenia, wstawić do piekarnika, temp 180 stopni i piec 50 minut. Po tym czasie worek rozciąć i piec jeszcze 20 minut. Odstawić do ostygnięcia. Smacznego:)