Wykonanie
Już tyle
razy obiecywałam wielki powrót i że nie zaniedbam bloga itp itd ale jakoś mi nie poszło. Być może dlatego , że pochłonęło mnie całkowicie studiowanie ( dzienne) , córa, praca i kilka innych przyjemności. Teraz gdy studia skończone i zapłaciłam za domenę na kolejny rokwracam. Przez chwilkę było tak, że gotowanie przestało sprawiać mi przyjemność i tu, pomogła przyjaciółka
Katia, która nieustannie nad uchem ględziła: „ja nie wiem
czemu ty nie gotujesz?!”.Więc stanęłam jakiś czas temu , nagotowałam – oczywiście jeść komu nie maTeraz tylko powstawiać na bloga i wrócić do tego blogowego życia. Dzięki za zaglądanie😉Dziś coś na szybko, pół godziny pomijając ten
chleb który nie chciał wyrosnąć i był całkiem okropny, więc użyłam go jedynie do celów dekoracyjnych:)
SKŁADNIKI:3
papryki kolorowe2
cebule czerwone6-7
pomidorów2 łyżki
masła3 ząbki
czosnku200 ml
wodysólpieprzzioła prowansalskieśmietanka kremówka do ozdobyPRZYGOTOWANIE:Na patelni lub w głębszym rondlu rozpuścić 2 łyżki
masła. Dodać 2 ząbki
czosnku przeciśniętego przez praskę, lekko podsmażyć –
czosnek szybko się pali więc smażyć na małym ogniu.
Czerwoną cebulę pokroić w ćwiartki, dołożyć na patelnie.
Papryki kolorowe oczyścić, pokroić , dodać do
cebuli. Całość podduszać ok 10 minut. W tym czasie sparzyć
pomidory , obrać, pokroić dodać do pozostałych warzyw. Dodać
przyprawy, zmniejszyć ogień do minimum i dusić, ok 10 minut. Po tym czasie zblendować. Przed podaniem polałam odrobiną
śmietany kremówki. Smacznego